San Francisco és a Golden Gate Bridge

Egy pihentető alvás után Frank bácsival együtt San Francisco felé vettük az irányt, hogy 3 csodás napot töltsünk el ott. De még mielött elindultunk volna, egy váratlan látogatónk érkezett egy özike személyében. A környék ugyanis tele van nagyvadakkal, akik már eléggé megszokták az embereket és néha igen-igen közel merészkednek. Özikék azok még rendben vannak, de állítólag rengeteg puma is van a környéken. És azok is előszeretettel merészkednek a házak közé. Özikeetetés után nekiindultunk.

Őzike etetés a szabadban

Őzike etetés a szabadban

San Francisco város közelébe érkezve szétváltunk: Frank bácsi hazaindult Santa Clara-ba, mi pedig a belváros felé vettük az irányt.

A belvárosba a San Francisco Bay felől érkeztünk a Bay Bridge-en keresztül. A város már az első pillanatban nagyon tisztának és nyugodtnak tűnt.

Dugó San Francisco közelében

Dugó San Francisco közelében

Korábban olvastam egy beszámolóban, hogy valaki, aki ide látogatott San Franciscoba pár napra, nem is látta a Golden Gate Bridge-t (hidat), a hatalmas köd miatt. És mivel nekünk egy nagyon szép, tiszta napunk volt, úgy döntöttünk, nem váratunk rá, egyből megnézzük Amerika és San Francisco szimbólumát a Golden Gate Bridge-t. Jobb előbb, mint soha.

A híres Golden Gate Bridge

A híres Golden Gate Bridge

Elautóztunk a Fort Point-hoz, a híd lábához. Itt már jöttek az első problémák. Parkolóhelyet kellett találni és ez bizony San Francisco-ban nem egy könnyű dolog. Aztán végre sikerült.

Itt, ebben a parkban megtekinthető az a kábel, ami a hidat tartja. Egy ilyet szelet több mint 27 ezer kisebb kábelt tartalmaz. Ezekből a leghosszabbak elérik a 1280 métert is. Még több statisztikát itt találsz a Golden Gate Bridge-ről.

Golden Gate adatai

Golden Gate adatai

A híd egy darabja

A híd egy darabja

A híd gyönyörű. Olyan méltóságteljesen, büszkén áll ott az öbölben. Nem lehet betelni vele. Az ember csak fényképezi, fényképezi és még akkor sem tud betelni vele. Korábban hallottam, hogy a legszebb látványt az öböl északi részében lévő dombok nyújtják. És tényleg a dombokról megláttuk azt az igazi, jól ismert képeslap látványt, háttérben a várossal.

Képeslapokra illő kilátás

Képeslapokra illő kilátás

A Golden Gate és egy teherhajó

A Golden Gate és egy teherhajó

Ahhoz, hogy az ember átjusson azokra a dombokra, keresztül kell mennie a Golden Gate-n. A hídon hídpénzt szednek ($5.00 = 1.070 Ft) de csak a városból kivezető oldalon kell fizetni érte.

San Francisco, Golden Gate és én

San Francisco, Golden Gate és én

Szerencsénk volt, nagyon tiszta idő volt és nagyon-nagyon hideg. San Francisco-ról nem mondhatnám, hogy egy meleg város, még nyáron is hosszú nadrág és pulóver kell a jeges szél miatt. Pár órát nézegettünk itt a híd körül, majd még mindig kora volt, de nem akartunk már semmi megeröltetőt csinálni, inkább csak egy kis sétálgatást, városnézést és erre tökéletes a Haight Ashbury, San Francisco hippi negyede a híres Haight Street-tel.

És még egyszer

És még egyszer

A Haight-nek tényleg van egy hangulata. Hippi árusok az utcán, mindenféle hippi és art bolt, galéria, használt ruhák, tattoo szalonok, kávézók, használt könyvesboltok, stb… Érdemes pár órára elmenni és sétálgatni egyet. Fel tud töltődni tőle az ember.

Haight Ashbury hippi negyed

Haight Ashbury hippi negyed

Városnézés után elindultunk haza, Frank bácsi házába Santa Clara-ba, kb. 70 km-re San Francisco-tól.

A borító kép forrása: internet

A sorozat további cikkei:

  1. Death Valley, a halál völgye
  2. Sequioa nemzeti park
  3. San Francisco és a Golden Gate Bridge
  4. San Francisco városnézés
  5. Az Alcatraz börtönsziget
  6. A lélegzetelállító Highway 1 San Francisco és Los Angeles között
  7. Los Angeles – Venice Beach
  8. Los Angeles – Beverly Hills és Hollywood
  9. Los Angeles, NBC, Hollywood és Malibu
  10. Utolsó nap, elhagyjuk Los Angelest
  11. Összesítés, statisztikák

Légy Te az első hozzászóló:

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.