Los Angeles – Venice Beach

Szép, napsütéses reggelre ébredtünk. 15 percre voltunk az óceántól, kérdés sem volt, irány a part. Megreggeliztünk a hotelünkben, összepakoltuk a strand cuccot és nekivágtunk. A cél a Venice Beach volt, híres, színes tengerparti sétányával (Boardwalk) és sportpályaival. Egy igazi tengerparti nap állt elöttünk.

Venice Beach a molóról

Venice Beach a molóról

Baywatch

Baywatch

A Venice Beach egy egyedül álló hely. Van ott mindenféle ember. Kéregető hajléktalalnoktól kezdve, művészek, festők, zenészek, mutatványosok, de itt akár összefuthatsz akármelyik hollywood-i sztárral is. Venice Beach bohém, színes, vibráló. A parti sétánya olyan 4 km hosszú, pálmafákkal szegélyezve, életmentő tornyokkal minden 100 méteren, ajándékboltok, tattoo szalonok, büfék, kávézók, galériák, művészeti boltok, stb… A művészeti dolgokon kívül rengeteg sportpálya is található. Tenisz és squash pályák, kosárlabda- és focipályák, sőt még egy nyitott konditerem is.

Graffiti

Graffiti

Nyaranta rengeteg sporteseményt rendeznek itt. Például annak idején Arnold Schwarzenegger is itt indult body-building versenyeken. Venice Beach egyik beceneve a Muscle Beach (izom strand) a sok híres verseny és a sok kigyúrt emberke miatt.

A sportok közül még kiemelném a kosárlabdát is. Nyaranta, amikor vége van a szezonnak, NBA kosarasokkal is lehet találkozni, állítólag gyakran megfordul itt Kobe Bryent is.

Venice Beach kosárpályája

Venice Beach kosárpályája

Egy szó, mint száz, Venice Beach-nek van egy hangulata, van egy életstílusa. Aki arra jár, nem szabad kihagynia.

Szerencsevadász

Szerencsevadász

Venice Beach

Venice Beach

Emlékeztek még, Ilditől és tesómtól még Las Vegasban búcsúztunk el majdnem egy hete. Akkor nekik még nem volt konkrét tervük, nem tudták merre fognak menni és az igazság az, nem is tartottuk velük a kapcsolatot, hogy ki merre jár. Éppen ott sétálgatunk, nézegetünk a Venice Beach-en, amikor az Ági felkiált, hogy ott vannak és csak elkezdett rohanni. És kiket látok? Ildi és tesóm. Ott a Venice Beach-en, teljesen véletlenül összetalálkoztunk velük. Hát ez volt ám csak a meglepetés és egy hihetetlen találkozás!

A nagy találkozás

A nagy találkozás

Az egész napot ott töltöttük a Venice Beach-en. Este még a naplementét is megvártuk, de akkorra már Ildi és tesóm elmentek, mert nekik valami más programjuk volt.

Sára és Baywatch

Sára és Baywatch

A strandolós nap igen csak kiszívta az energiánkat, nem sok erőnk maradt, estére valami laza programot szerveztünk, egy kis éjszakai autózást Los Angeles-ben és az éjszakai városlesést a Mulholland Drive-ról.
A Mulholland Drive Los Angeles egy híres utcája, ami a város fölötti a dombokon fut, fantasztikus látványt nyújtva. Az utca otthona rengeteg hollywood-i hírességnek. Hatalmas házak, luxusautók, mindenfelé gazdagság.

Mulholland Drive

Mulholland Drive

Sajnos nem találtuk meg azt a kilátópontot, amit mi kerestünk, de így se bántuk meg. Azért láttuk a várost, csak nem olyan közelről és nem olyan tisztán. Pár órát autóztunk itt a Mulholland Drive-on, majd később Beverly Hills-ben, nézegetve azokat a luxusvillákat, autókat. Furcsa érzés volt, ahogy belegondoltunk, hogy az az összes hollywood-i híresség is ugyanezeket az utakat járja és talán ott vannak mellettünk egy másik kocsiban.

A borító kép forrása: internet

A sorozat további cikkei:

  1. Death Valley, a halál völgye
  2. Sequioa nemzeti park
  3. San Francisco és a Golden Gate Bridge
  4. San Francisco városnézés
  5. Az Alcatraz börtönsziget
  6. A lélegzetelállító Highway 1 San Francisco és Los Angeles között
  7. Los Angeles – Venice Beach
  8. Los Angeles – Beverly Hills és Hollywood
  9. Los Angeles, NBC, Hollywood és Malibu
  10. Utolsó nap, elhagyjuk Los Angelest
  11. Összesítés, statisztikák

Hozzászólások:

  • matagi szólt hozzá:

    Azt ugye sejtitek, hogy ezt a cikket sírás nélkül nem tudom végigolvasni??? Büszke vagyok RÁTOK!
    Puszi: ANYA

  • embassy szólt hozzá:

    Miért nem Cypress,Vermont,Torrance városrészben kocsikáztatok?Esetleg a Mara Salvatura Spanyol nyelvleckéit is megnézhettétek volna élőben.Vagy a Crips ,Bloods vendégszeretetéről is beszámolhattatok volna.

  • petya szólt hozzá:

    Gondolom AZ elottem hozzaszolo probalt rossz hiru varosreszeket mondani, de nem jott be mert pl Torrance a legbiztonsagosabb varosresz LAben :D

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.