Los Angeles – Beverly Hills és Hollywood

Erre a napra városnézést terveztünk. Beverly Hills, Rodeo Drive és Hollywood. A nap legnagyobb problémája a parkolás volt. Egyszerűen nem lehet parkolóhelyet találni. És ha még van is végre egy szabad hely, akkor se biztos, hogy megállhatsz a sok tiltó tábla miatt. Van, hogy akár 4-5 tábla is van egy ilyen póznán és percekig csak néztük és silabizáltuk, hogy akkor itt megállhatunk-e, vagy sem.

Érdekesség, hogy Los Angeles-ben a parkolóőrök nem csak olyan autókat vontatnak el, akik rossz helyen állnak, hanem olyat is, akiknek ki nem egyenlített parkolójegy tartozásuk van. Külön egység van, akik járják a várost és ellenőrzik az autókat. Ha találnak olyan autót, akinek tartozása van, akkor azt úgy is elvontatják, ha éppen akkor fizetett a parkolásért. A cikk pedig azt mondta, hogy az így elvontatott autók felét soha nem is váltják ki. Sokszor a büntetések összege nagyobb lenne, mint maga az autó értéke.

Rodeo Drive

Rodeo Drive

Végre találtunk egy helyet közel a Rodeo Drive-hoz. Sétálgattunk, fagyiztunk, nézegettük a boltokat, sőt még egy kicsit vásárolgatni is tudtunk egy-két olcsóbb üzletben, mint Nike vagy Victoria Secret. Hiába, hogy ilyen márkák, akkor is csak a Rodeo Drive. :)

Rodeo Drive

Rodeo Drive

Sétálgatunk a Rodeo Driveon

Sétálgatunk a Rodeo Driveon

Ott sétálgatva az utcán találkoztunk egy emberkével, akiről igazán nem derült ki hogy kicsoda, mi dolga van, de az embereket igazgatta, hogy merre menjenek, mit érdemes megnézni. Kérdezte tőlünk, hogy honnan vagyunk. Mondtuk, hogy Magyarország, erre ő mondta, hogy ismer sok magyart, sokan jönnek vásárolni. Meg mondta, hogy ismeri Frei Tamást, aki nemrégen volt ott és valami interjút készített vele.

Eleget sétálgattunk, nézegettünk, elindultunk hát, hogy átmegyünk a Walk of Fame-re, ahol az összes hollywood-i híresség csillaga van a járdán. Őszintén szólva, a környék elég lepusztult. Rengeteg hajléktalan, olcsó, gagyi boltok tömkelege. Igazán nem így képzeltem volna, bár már számítottam rá, mert útleírásokban mindenki említi, hogy nagy csalódás. A hollywood-i csillogásnak nyoma sincs.

Walk of Fame Hollywoodban

Walk of Fame Hollywoodban

Kosz és szemét Hollywoodban

Kosz és szemét Hollywoodban

Ugyanitt található a Kodak Theather, ahol az Oscar átadás és az új filmek díszbemutója zajlik. Ottjártunkkor a Kodak Theather egy része teljesen le volt zárva a Jackass második részének bemutatója miatt. Az épület közelébe se engedtek, el volt kordonozva az egész és csak az utca túloldaláról tudtunk nézegetni. Itt szokott lenni az Oscar-díj átadás is. Az szerencsére nem volt lezárva, legalább a vörös szőnyegre ráléphettünk.

Az Oscar-dij átadás vörös szönyegén

Az Oscar-dij átadás vörös szönyegén

A Jackass filmbemutató miatt a tömeg egyre csak nőtt. Olyan 6 óra körül kezdtek érkezni a hírességek. Limuzinok érkeztek folyamatosan, de őszintén semmi érdekeset nem lehetett látni a nagy felhajtáson kívül.

Kodak Theatre Hollywoodban

Kodak Theatre Hollywoodban

Hollywoodban a Kodak Theatre előtt

Hollywoodban a Kodak Theatre előtt

Nagy felhajtás a Jackass bemutatója miatt

Nagy felhajtás a Jackass bemutatója miatt

Egy ideig még nézegettünk ott, vártuk hogy majd csak történik valami és látunk talán valaki hírességet, de csak beleuntunk és hazamentünk.

Az aznapi autózás közben több helyen is árulnak a turistáknak olyan térképeket, ami a hírességek házait mutatja. Mindegy, hogy az ember mennyire érdekelt ilyen sztár pletykákban, ha az ember Los Angelesben jár, ez elkerülhetetlen. Egyszerűen bárhol elképzelhető, hogy az ember egy hírességbe fut. És most nem azokra gondolok, akiket itthon hamisan ‘celebnek’ hívunk, hanem igazi nagy hollywood-i sztárokra gondolok. Felvetődött nálunk is, hogy veszünk egy ilyen térképet, de az ára annyira sok volt, hogy még harmadát se fizettük volna ki. Azért egy fényképünk van róla:

Térkép filmsztárok házairól

Térkép filmsztárok házairól

Este elmentünk felfedezni a los angelesi éjszakát. Nem voltunk nagyon sikeresek. Igazán azt se tudtuk, merre induljunk, hova menjünk. Aztán valahol csak találtunk egy nem olyan puccos részt, pár szórakozó hellyel. Először egy feketéknek szóló buliba mentünk be $5.00-ért. De annyira hangos volt a zene, hogy szó szerint nem bírtuk és ki kellett jönni. Nem akartunk fizetni már többet, így egy ingyenes helyre mentünk be. Mindenki nagyon elegáns volt, de pár perc múlva feltünt, hogy itt valami nem stimmel. Mondhatnám úgy, hogy Kék osztriga bár nagyon előkelő formában. Poén volt, amikor így mindenkinek külön-külön feltünt és így egymást kérdezgetve rájöttünk, hogy mi is a helyzet valójában. Vicces volt. A nap itt be is fejeződött.

A borító kép forrása: internet

A sorozat további cikkei:

  1. Death Valley, a halál völgye
  2. Sequioa nemzeti park
  3. San Francisco és a Golden Gate Bridge
  4. San Francisco városnézés
  5. Az Alcatraz börtönsziget
  6. A lélegzetelállító Highway 1 San Francisco és Los Angeles között
  7. Los Angeles – Venice Beach
  8. Los Angeles – Beverly Hills és Hollywood
  9. Los Angeles, NBC, Hollywood és Malibu
  10. Utolsó nap, elhagyjuk Los Angelest
  11. Összesítés, statisztikák

Hozzászólások:

  • Kurucz Balázs szólt hozzá:

    nagyon jó lett

  • Franczi szólt hozzá:

    Most jöttünk haza egy nagyon hasonló útról és minden úgy volt mint ahogy leírtátok.Köszönet is egyben mert sokat is segített hisz megerősítette mit kell ill. lehet megnézni ilyen rövid idő alatt.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.