Kipróbáltuk a siófoki Aranypart Camping mobilházát

Utazni a világban nem azt jelenti, hogy elfeledkezünk arról, hogy milyen helyek vannak itthon. Sőt, minél többet utazik az ember külföldön, annál jobban tudja értékelni az itthoni dolgokat. Így van ez a nyárral, és azt hiszem nem csak a magam nevében beszélek, ha azt mondom: A nyarakat itthon szeretjük tölteni. Ha pedig itthon és nyár, akkor egyértelműen Balaton. Mert “Nekem a Balaton a Riviéra”, és a mi Balatonunknak nincs párja az egész világon.

Az elmúlt hétvégén volt szerencsénk kipróbálni a siófoki
Aranypart Camping vadiúj mobilházainak egyikét, ami számomra külön kuriózum volt, mert bár aludtam rengeteg helyen a világban, gyermekkoromat végig kempingeztem a családdal, aludtunk sátorban, lakókocsiban, szabadban… a mobilház az eddig sajnos kimaradt az élmények közül.

Az első meglepetés az indulás előtti napokban ért bennünket, amikor egy “online bejelentkezés” tárgyú e-mailt kaptam a Campingtől. Online check-in? Egy kempingben? Igen! “Miért? Mert gyors, kényelmes, egyszerű, időtakarékos és természetbarát.” – állt már a levélben.
Ez tetszik. Ezek után a bejelentkezés tényleg pillanatok alatt meg is történt, és percek múlva már a kulccsal és a térképpel a kezünkben indultunk a házunk felé.

A következő meglepetés már a házba lépve ért bennünket. Őszintén tényleg nem tudtam, hogy mire számítsak egy “pár” négyzetméteres kis háznál.
Mennyire lesz zsúfolt? Mennyire lesz kényelmetlen?
De a valóságban egyik sem volt. Sőt. A házikó sokkal otthonosabb és kényelmesebb volt, mint amire számítottunk. A tisztaságra és felszereltségre megint csak egy szavunk sem lehetett. TV, internet, mikró, légkondi, teljesen felszerelt konyha, rendes méretű fürdő, stb… A házban volt tényleg minden, amire egy balatoni nyaraláson szükséged lehet.

Aranypart Camping mobilház kívülről
Aranypart Camping mobilház nappalija
Aranypart Camping mobilház terasza

Ami a ház elrendezését illeti, minden okosan és logikusan ki volt találva. Volt egy amerikai konyhás nappali, ahol helyet kapott egy teljes méretű étkező asztal, egy kihúzható kanapé és a teljesen funkcionális konyha villanytűzhellyel. Ezen kívül a nappaliból két oldalra nyílt egy-egy 2 fős hálószoba. Így – a nappaliban kihúzható kanapéval együtt – akár 6 ember is elfér, ami tökéletes akár egy nagy-családnak, vagy egy közepes baráti társaságnak is.

Aranypart Camping mobilház fürdője

A hétvégén az időjárás nem volt a legkegyesebb hozzánk, így a strandolás és helyi programok helyett kénytelenek voltunk saját magunkat szórakoztatni, de azzal sem volt probléma. Az utolsó pillanatban betett társasjáték életmentőnek bizonyult, így a hétvége a kellemes iszogatásról és társas csatákról szólt. A házikó pedig még így – hosszú időt eltöltve benne – sem lett szűkös vagy kényelmetlen.

társasjátékozás az Aranypart Camping teraszán

Jó idő esetén a házból kilépve a siófoki szabadstrand tényleg pár lépésre lett volna, ahova kényelmesen akár egy törölközővel le lehetett volna ugrani.

A camping felszerelésére sem lehetett egy szavunk sem: sportpálya, büfék, saját étterem, közös főző, grillező és tábortűz helyek… Sőt, volt egy kis-bolt is, ahol meglepetésünkre teljesen elfogadható árak voltak.

Egy fincsi pizza

Amit még érdemes a kempinggel kapcsolatban kiemelni, az az egész nyáron át tartó színes programok mind felnőttek és mind gyermekek számára.

Lemenő nap az Aranypart Camping felett

A sorozat további cikkei:

  1. Kipróbáltuk a siófoki Aranypart Camping mobilházát

Hozzászólások:

  • Gordana szólt hozzá:

    How much is a mobile home for seven nights?
    21.6. – 28.6.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.