Lengyel nemzeti parkok minden évszakban

Séta a tengerparti dűnéken vagy kirándulás a hegyekben? Madárles, bölénynéző vagy kajakozás az érintetlen természetben? Ezeket kínálják a lengyelországi nemzeti parkok, és még sok mást – mindenki számára valami kedveset.

A tengertől a hegyekig különleges természeti értékekkel rendelkező, nemzeti park minősítéssel védett területeink vannak. Ezek a helyek ugyanakkor a turisztikai célú kikapcsolódásra is alkalmasak az év minden szakában. Az idelátogatók 149 tanösvényt és 3600 kilométernyi túraútvonalat járhatnak be. Ezenfelül, szinte minden nemzeti parkban működik múzeum, illetve ismeretterjesztő vagy látogatóközpont.

A természet szépsége, az egyedülálló állat- és növényfajok, a legendákban és régi történetekben emlegetett helyszínek – csak néhány azok közül a látnivalók közül, ami az összesen 317 386 ha területű, vagyis Lengyelország területének 1%-át kitevő 23 nemzeti park vendégét várja. Hatalmas érték ez mindazoknak, akik szeretik „észrevétlenül meglesni” a természetet, de azoknak is, akik az aktív pihenésre vágynak, illetve, akik szeretik a tudásukat is bővíteni egy-egy hely megtekintésekor. A lengyelországi nemzeti parkokban minden van: hegy, tenger, tó, folyó. E parkokat járva találkozhatunk bölénnyel, vándordűnével, vagy éppen azzal a fával, amelynek tövében maga Jagelló Ulászló király üldögélt.

egy krisztálytiszta tó felszínén türköződik egy gyönyörű hegyvonulat

Morskie Oko Nemzeti Park

Egy erdős vidéken egy érdekes formájú kiálló sziklaképződmény

Ojcowski Nemzeti Park

Egy gyönyörű erdős rész tükröződik egy tóban

Bialowieza Nemzeti Park

Lengyel homokos tengerpart naplementében

Slowinski Nemzeti Park

Lengyelország nemzeti parkjainak listáját ezen a Wikipédia oldalon találjátok.

Hozzászólások:

  • You mined 13 959 US dollars. Withdrаw > https://forms.yandex.com/cloud/65e1fcc2d04688b660004daa/?hs=3be103e97a82b3cba580d212ef2cb85f& szólt hozzá:

    tt6peo

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.