CitySIM, avagy így mobilozz külföldön

Elöljáróban hadd meséljek el egy történetet afrikai utamról. Történt ugyanis, hogy éppen Észak Botswana kietlen szavannáin autóztunk – ahol egyébként néha az ember gyakrabban találkozik az autóutat átszelő hatalmas elefántokkal, mint más autóval – amikor is a semmi közepén az úton előttünk egy lerobbant autó képe kezdett kirajzolódni. Közelebb érve megláttuk az autó két utasát is, akik kezükkel bőszen hadonászva le is intettek minket.
Kérdeztük, hogy mi a baj, miben tudunk segíteni.

Erre ők mondták, hogy mint látjuk lerobbant az autójuk, a mobiltelefon szolgáltatójuknak pedig itt nincs térereje, de ha esetleg a mi mobilunkon van térerő, akkor hívhatnának-e azon segítséget a közeli szafari szállásukról.
Mi sem természetesebb, mondom, majd zsebemből előhúztam telefonomat benne a CitySIM kártyámmal. Kijelzőjére pillantva láttam, hogy a hálózat aktív, térerő van, így magabiztosan nyújtottam telefonomat, hogy “Tessék, próbálják ezzel”.

A telefon természetesen működött, a hívás átment és így a szerencsétlenül járt autósok tudtak maguknak segítséget hívni, majd azt illedelmesen megköszönték és természetesen megkérdezték, hogy mivel is tartoznak, amire én nyugodtan csak annyit mondtam, hogy “Ugyan semmivel, örülök, hogy tudtunk segíteni”.

A történethez még annyit, hogy egy ilyen ‘jócselekedet’ egy magyarországi kártyával, roaming díjakkal bőven egy több ezer forintos tétel lenne… persze ha egyáltalán működik a magyarországi kártyánk.

De hogy is volt ez? Miért nem izgultam a roaming tarifák miatt és egyáltalán mi is ez a CitySIM?

Röviden? Hm, képzeld el, hogy van egy SIM kártyád, ami az egész világon működik és úgy telefonálsz, SMS-ezel és internetezel vele, mintha csak itthonról tennéd, anélkül, hogy a költségeken izgulnál.

CitySIM

Kicsit pontosabban, a CitySIM egy nemzetközi, feltöltökártyás SIM kártya, ami szinte az egész világon működik (jelenleg 197 országban), roaming díjak töredékéért (átlagosan olyan 85%).

És, hogy miért is jó?

 • feltöltőkártyás, tehát nincs havidíj, nincs sokkoló telefonszámla,
 • nincs szerződés, nincs kötelezettségek vagy hűségnyilatkozat,
 • nincs fenntartási költség,
 • a kártyát egyszer kell megvenni, nem évül el, nem jár le,
 • minden kártyához több telefonszám rendelhető, így kaphatunk CitySIM-es, magyar, de akár amerikai telefonszámot is hozzá.

És, hogy ‘mennyire’ jó?

 • kimenő hívások akár országon belülre vagy országon kívülre a romaing díjak töredéke – az Európai Unió országaiból például az EU országaiba indított hívások 45 Ft/perc, SMS küldés 19 Ft/db – a szolgáltatás díjazása egyébként országonként eltérő,
 • ingyenes hívás fogadás 135 országban,
 • rendkívül kedvező SMS díjak,
 • minimum feltöltés már 10 eurótól.

Egy konkrét példa, Japánba érkezésemkor az alábbi SMS-sel fogadott az én “drága” szolgáltatóm. A kimenő hívások percdíja 1.136 Ft! Jól látjátok. Helyette a CitySim kártyával ugyan az a hívás kb. a huszadába, egészen pontosan 0,19 euróba kerül, ami kb. 60 forint.

Hívás indítás 1136 forint/perc

Részletes díjszabás itt található.

A CitySIM megvásárolható online a CitySIM weboldalán vagy az alábbi kiemelt viszonteladó partnereknél:

Bármilyen technikai kérdéssel keressétek a 24 órában rendelkezésre álló ügyfélszolgálatot a +37-2-686-8000 telefonszámon angol nyelven, vagy e-mailben a helpme@citysim.net címen angol és magyar nyelven.

Hozzászólások:

 • Kovács János 2016. április 04.

  Nem találom a mobilinternet tarifáját. Ez most hogyan van ennél?
  Pont ilyen megoldást kerestem, hogy bárhonnan tudjak beszélgetni, de legalább a neten megnézni a legfontosabb dolgokat, főleg ha nyaralni megyek.

 • utazgatok.hu 2016. április 04.

  Szia János,
  ezen a linken megtalálod:
  https://citysim.net/index.php?page=rates
  közben hozzáadtam a linket a cikkhez is.

 • Péter 2016. augusztus 20.

  Ha engem hívnak, akkor a hívó félnek mennyibe kerül a hívás?
  Köszönöm a választ!

 • András – utazgatok.hu 2016. augusztus 24.

  Szia Péter,

  A CitySIM alapértelmezetten Észt mobilszámmal érkezik, tehát annyiba kerül hívni, amennyiért Észt mobilszámot hívhat (+372). A pontos tarifákat a saját szolgáltatódtól tudod megérdeklődni.
  CitySIM számról CitySIM számot hívni mindig a legolcsóbb, ez €0,19/perc, bárhol is van a 2 sim kártya. Például egyik CitySIM USA-ban, a másik Magyarországon vagy Horvátországban, vagy Kanadában, vagy akár Thaiföldön, a CitySIMek mindig €0,19-ért hívják egymást percenként.

  Ezen kívül egy CitySIM kártya 2 telefonszámot tud kezelni párhuzamosan, tehát az eredeti Észt mobilszám mellett egy másik szám használatára is van lehetőség. Az alábbiakból lehet választani:
  – Angol mobilszám (+44 770): A szám ingyenes, a tarifák megegyeznek az észt szám tarifáival. A szám kezel hanghívást és SMS-t is.
  – Amerikai mobilszám (+1): A szám éves díja €12, a kimenő hívások tarifái megegyeznek az észt szám tarifáival, míg a hívásfogadás +€0,15/perc tarifával érhetők el. Az amerikai szám SMS üzeneteket nem kezel.
  – Magyar budapesti vonalas telefonszám: Ennek díjai megegyeznek az amerikai számmal.
  Ezekben az esetekben a hívó fél annyiért hívhatja ezeket a számokat, mintha angol, amerikai mobil- vagy budapesti vonalas számot hívna.

 • Gábor 2016. szeptember 07.

  Szia!

  Érdeklődnék! Vettem egy citysim kártyát a telefonomba, bele is tettem , de nem történik semmi! Amit küldtek sms ben apn beállítással kapcsolatban azt először nem fogadtam el, de azóta sehol sem találom! Kivettem a kártyát ,aztán vissza ,de még egyszer nem ajánlja fel sajnos. Megpróbáltam telefonálni róla, de azt az üzenetet kapom ,jogy nincs elég pénz a kártyán. Ez azért érdekes, mert 10 € feltöltéssel vettem!!! Hogya lehetne életre kelteni ezt a kártyát??
  Előre is köszönöm!

 • CitySIM 2016. szeptember 07.

  Kedves Gábor,

  Köszönjük szépen megkeresésedet, engedd meg, hogy mi válaszoljunk rá direktben.

  A CitySIM kártyák aktívak és azonnal használhatóak, de amint tapasztaltad, az egyenleget biztonsági okokból nem tároljuk a sim kártyán, ezt a felhasználó tudja aktiválni a sim és a hozzá tartozó kód birtokában. Az aktiváláshoz kérlek, hogy kapard le a sim kártya alatt található ezüst csíkot, majd töltsd fel csomagoláson lévő utasítások szerint.

  Az apn beállításokra vonatkozó push üzenet csak az első használatkor jelenik meg automatikusan. Mivel azt akkor nem fogadtad el, ezért kérlek, hogy manuálisan állítsd be az apn kódokat az alábbiak szerint:
  Access point name (apn) > send.ee
  User name > enter your CitySIM number, eg. 37212341234
  Password > leave field blank
  A beállítások útmutatóját megtalálod a csomagolásban is, illetve a honlapon is.

  További hasznos információt találsz a használattal kapcsolatban https://citysim.net/help oldalon, valamint az elérhető szolgáltatások részletes leírását és használati útmutatóját is megtalálod ezen az oldalon: https://citysim.net/services

  Ne feledd, hogy kártyafüggetlen telefon szükséges a használathoz!

  Ha bármi nehézséged akadna a €10 egyenleg aktiválásával, vagy kérdésed lenne a CitySIM használatával kapcsolatban, kérlek keress minket bizalommal az ügyfélszolgálat e-mail címén vagy telefonszámán!

  Kellemes utazást!

 • Gábor 2017. április 01.

  Szia!
  Vettünk kettő citysim kártyát, az egyik Magyarországon van a másik Indiába (Mumbay)-ba, így tudunk kedvetményesen beszélni. A kátyát négy hetig használtuk gond nélkül, de most nem tudjuk egymást felhívni,nem megy át az SMS sem, mert egy hang közli velünk, hogy nincs regisztrálva a hálózaton. Nem tudom mi történhetett, mert mind a két telefonszámon van lebeszélhetőség kb.: 15-20 euro.
  Köszönöm segítségedet,
  üdvözlettel: Gábor

 • András – utazgatok.hu 2017. április 03.

  Szia Gábor,

  Legtöbbször a helyi hálózat okoz problémát, főleg Indiában, ilyenkor vagy egy telefon újraindítás vagy egy másik hálózat választása megoldja a problémát.

  Magyarországon mindhárom hálózaton, Indiában pedig a Vodafone és az Airttel hálózatain működik a CitySIM. Indiában érdemes több Vodafone vagy Airtel hálózatot is kipróbálni, ha több elérhető a hálózatok közül, mert különböző frekvenciákon és hálózattal működnek.

  Ha mégsem sikerülne, akkor írj a helpme@citysim.net-re a két telefonszámmal, a városokkal, ahol tartózkodtok és a CitySim kivizsgálja.

  Remélem sikerül megoldani,
  Üdv.
  András

 • Ivett 2017. október 05.

  Sziasztok
  tud valaki segiteni hogy kell a netet beállítani a telefonon?mert sajnos akarhogy próbalkozok nem megy a net…lehet a 10euros kezdő feltöltéssel nem lehez?!

 • András 2017. november 20.

  Szia Ivett!
  Ennyiből sajnos nehéz megmondani, mert több dolog is lehet. Azt tanácsolnám, hogy vedd fel a kapcsolatot a CitySIM ügyfélszolgálatával a helpme@citysim.net e-mail címen.

 • Völgyi Zsuzsanna 2017. november 22.

  Tisztelt Címzettek!
  Szeretném megkérdezni, hogy
  – a CitySIM kártya érvényes-e Oroszországban, Grúziában és Kanadában?
  – Ha wifi segítségével egyéb, ingyenes telefonálási csatornát veszek igénybe, addig ki kell vennem a telefonomból a CitySIM kártyát, hogy nehogy erre kapcsolódjon rá a telefonszolgáltatás?

  Köszönettel és üdvözlettel
  Völgyi Zsuzsanna

 • András 2017. november 28.

  Kedves Zsuzsnna,
  – igen, érvényes azokban az országokban,
  – nem, nem kell, viszont arra figyelni kell, hogy tényleg csatlakozva legyen a Wi-Fi-re, illetve telefontól és programtól függően érdemes esetleg azokban beállítani, hogy csak Wi-Fi adatforgalmat használjon, így biztosra lehet menni.

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címed nem fog sehol publikusan megjelenni.